به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی اتسان زنجان معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان امروز شنبه 15 اسفند ماه در مراسم افتتاح این بازارچه گفت: مجموعه بازارچه صنایع دستی در محوطه ای در جنب بنای رختشویخانه زنجان که هیچ کاربری خاصی نداشت و متروکه بود، احداث شده است.
محمود علی محمدی یادآورشد: عملیات اجرایی این بازارچه از شهریور امسال آغاز شد و امروز/ 15 اسفند/ به اتمام و بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: این بازارچه در کنار نمایش صنایع دستی زنجان، مکانی برای تولیدکنندگان و فرصتی برای افزایش زمان حضور و توقف گردشگران در این استان محسوب می شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان افزود: در قسمتی از این بازارچه صنعتگران به تولید انواع صنایع دستی از جمله ملیله، حکاکی روی مس، ظروف مسی، چاروق، چاقو، چرم، جاجیم و مینا کاری خواهند پرداخت.
وی به موقت بودن سازه های به کار رفته در این بازارچه اشاره کرد و افزود: در ابتدا بنا بود به دلیل عبور یکی از معابر پیش بینی شده در طرح تفصیلی شهر این بنا با سازه های موقت احداث شود.
علی محمدی یادآورشد: مسئولان شهرداری پس از مشاهده کیفیت بنا و نوع کاربری آن، تصمیم گرفتند تا چنین مکانی برای همیشه در همین محل مستقر شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: از همین رو بناست تا طرح تفصیلی شهر در کمیسیون ماده پنج شهرداری مطرح و دچار تغییراتی شود و بازارچه به صورت بنایی دائمی باقی بماند.
وی اظهار کرد: با بهره برداری از این بازارچه، عملیات ریزه کاری ها و استحکام بخشی به بنا آغاز می شود.
علی محمدی خاطرنشان کرد: هم اکنون موزه و کارگاه های آموزش صنایع دستی واقع در عمارت دارایی و بنای رختشویخانه جمع آوری شده است و همه آنها به این بازارچه منتقل می شوند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: در این بازارچه 22 غرفه پیش بینی شده است اما بناست تا در هر غرفه بیش از یک صنعتگر حضور داشته باشد از این رو نمی توان از هم اکنون تعداد صنعتگرانی که در آن مستقر می شوند را تخمین زد.
زنجان صاحب صنایع دستی ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقو سازی، مسگری، حکاکی روی مس، فرش بافی، سفال، جاجیم و گلیم بافی است.
انتهای پیام/